عمل کاشت لنز داخل چشمی (آرتیزان)؛ عوارض، مزایا، مراقبت ها و هزینه کاشت لنز

جراحی کاشت لنز ( آرتیزان )

روش های زیادی برای رفع عیوب انکساری چشم وجود دارد که از معمول ترین آنها استفاده از عینک است. البته که اگر استفاده از عینک چندان دلخواه شما نیست، می توانید از انواع لنزها کمک بگیرید. اگر بخواهید از لنزها نیز به صورت دائمی استفاده کنید، متوجه خواهید شد که استفاده از آنها نیز دردسرهایی دارد که می تواند ضعف بینایی شما را به یک معضل تبدیل کند. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های دائمی نیز برای از بین بردن ضعف بینایی وجود دارد، که از جمله آنها می توان به عمل کاشت لنز اشاره کرد. این روش جراحی می تواند با کمترین میزان خطر روی عملکرد بینایی شما تاثیر بگذارد. اگر می خواهید مشکلات بینایی خود را به صورت دائمی حل کنید، درادامه این مطلب همراه ما باشید.

عمل کاشت لنز ( آرتیزان )

عمل کاشت لنز چیست؟

عمل کاشت لنز یکی از انواع عمل جراحی است که برای اصلاح عیوب انکساری چشم استفاده می شود. در این عمل از انواع لنزهای دائمی کاشتنی استفاده می شود که البته نسبت به لنزهای طبی می تواند مدت زمان بیشتری درون چشم قراربگیرد.

برای استفاده از لنزهای طبی معمولی شما می توانید هر زمان که بخواهید با رعایت اصول بهداشتی آنها را درون چشم هایتان قراردهید و البته که نهایت پس از یک هفته باید آن را بردارید. در مقابل لنزهای دائمی از طریق عمل جراحی روی قرنیه قرار می گیرند و دیگر خودتان برای برداشتن و گذاشتن مجدد آن نیازی نیست کار خاصی انجام دهید.

البته دقت داشته باشید این لنزها از ترکیب ماده هایی نظیر کلاژن و پلیمر ساخته می شود که با بدن انسان سازگار است. به همین دلیل نیز می تواند به صورت دائمی روی چشم ها قراربگیرد و هیچ مشکلی را نیز برای سلامت فرد ایجاد نخواهدکرد.

عمل کاشت لنز نسبت به سایر عمل ها مشکلات بیشتری را از بینایی شما حل می کند. ازجمله مشکلاتی که می توانید با کاشت لنز برای درمان آنها اقدام کنید، می توان به نزدیک بینی ، دوربینی، پیرچشمی، آستیگماتیسم و آب مروارید اشاره کرد.

بررسی مزایای عمل کاشت لنز

شاید از خود بپرسید که عمل کاشت لنز چه مزایایی در مقابل سایر عمل جراحی دارد که سبب انتخاب آن از سوی بیمار می شود. درادامه به بررسی مزایای عمل کاشت لنز می پردازیم:

[tie_list type=”checklist”]

  • این عمل به هیچ عنوان آسیبی را به اعصاب قرنیه وارد نمی کند.
  • پس از انجام عمل کاشت لنز خشکی چشم را تجربه نخواهیدکرد.
  • کاشت لنز از بهترین روش های جراحی محسوب می شود که نتایج بسیارخوبی را برای بیمار خواهدداشت. درواقع پس از انجام این عمل کیفیت و وضوح دید شما نیز عالی خواهدبود. علاوه بر این قرنیه چشم نیز حالت طبیعی خود را حفظ می کند.
  • لنز دائمی از جنس کلاژن تصفیه شده هستند به همین دلیل احتمال ناموفق بودن عمل در آنها بسیارپایین است.درواقع جنس این لنزها به گونه ای است که بدن آن را به عنوان جسم خارجی نمی شناسند پس سبب بروز عفونت نیز نخواهدشد.
  • کاشت لنز دائمی کمک می کند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. زیرا برای استفاده از انواع لنزهای طبی باید با رعایت نکات بهداشتی آنها را در چشم بگذارید. شب هنگام نیز برای خواب باید لنزها را از داخل چشم بیرون آورید. تمامی این مشکلات در استفاده از لنزهای دائمی برای شما وجودنخواهدداشت.
  • این عمل قابل برگشت است یعنی هر زمان که بخواهید با مراجعه به پزشک می توانید برای خارج کردن این لنز اقدام کنید.

[/tie_list]

سایر مزایای عمل کاشت لنز

[tie_list type=”checklist”]

  • عمل کاشت لنز در چند دقیقه انجام می شود.
  • کاشت لنز برای تمامی افرادی که قرنیه غیرطبیعی و یا نمره چشم بالایی دارند، مناسب است.
  • ماده کومولار که در لنزهای دائمی وجوددارد، نور مرئی را به خوبی از خود عبور می دهد و اما از چشم های شما در برابر اشعه فرابنفش محافظت می کند.
  • لنزهای دائمی مبتنی بر کلاژن است به همین دلیل نیز با چشمایتان سازگاری دارد.
  • دوره نقاهت پس از عمل کاشت لنز بسیارکوتاه است به همین دلیل نیز شما می توانید به راحتی به کارهای روزمره خود رسیدگی کنید.
  • اگر از خشکی چشم رنج می برید و انجام سایر عمل جراحی چشم نظیر لیزیک برای شما مقدور نمی باشد، کاشت لنز یکی از بهترین گزینه ها برای شما خواهدبود. این موضوع درباره افرادی که نزدیک بینی شدیدی دارند نیز صدق می کند.
  • برخلاف آنچه عده ای تصور می کنند به هیچ عنوان در عمل کاشت لنز شما وجود آن را احساس نخواهیدکرد و دید کاملا طبیعی دارید.
  • این لنز نیاز به تعویض ندارد و برخلاف لنزهای طبی هیچ مراقبت خاصی را نیز نیاز نخواهدداشت.
  • کاشت لنز هیچ مانعی برای سایر عملکردهای چشم شما به وجود نخواهدآورد.
  • از مهم ترین مزایای کاشت لنز این است که اگر نمره چشم شما تغییر کند به راحتی می توانید لنز موردنظر را خارج کرده و طبق نظر پزشک آن را تعویض کنید.

[/tie_list]

براساس مزایای که از کاشت لنز بیان شد، شما می توانید برای انجام و یا عدم انجام این عمل تصمیم بگیرید.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

حتما بخوانید » لنز تماسی چیست؟ معرفی انواع لنز تماسی و مدت زمان استفاده از آنها

[/box]

انواع لنزهای داخل چشمی

انواع لنزهای داخل چشمی برای اصلاح ضعف های شدید

لنزهای دائمی که در عمل کاشت لنز مورد استفاده قرار می گیرند خود دارای مدل های متنوعی هستند که درادامه به بررسی ویژگی های هریک از آنها می پردازیم:

1) لنز دائمی تک کانونی (مونوفوکال)

از متداول ترین انواع لنزهایی که در عمل کاشت لنز مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به همین لنزهای تک کانونی اشاره کرد. دقت داشته باشید عدسی طبیعی چشم شما کمک می کند تا به خوبی روی یک نقطه تمرکز داشته باشید اما این ویژگی در لنزهای مصنوعی وجودندارد.

درواقع لنزهای مصنوعی تنها روی یک فاصله ثابت متمرکز می شوند. پس زمانی که شما برای دیدن اشیا در فاصله های دور تمرکز می کنید، می توانید آنها را ببینید و اما برای اشیا در فاصله نزدیک به عینک نیاز پیدا خواهیدکرد.

شما می توانید از این لنزها برای اصلاح نزدیک بینی  و یا دوربینی کمک بگیرید. قبل از اینکه از اینکه لنزهای چندکانونی و سازگار تایید شوند، بیمار برای اصلاح بینایی با این روش یکی از چشم هایشان را برای فاصله نزدیک و دیگر را برای فاصله دور با کمک این لنزها اصلاح می کردند. البته امروزه روش های پیشرفته تر نظیر استفاده از لنزهای چندکانونی نیز تایید شده است با این وجود هنوز هم بسیاری از افراد همان لنزهای دائمی تک کانونی را استفاده می کنند.

شما می توانید کمک کاشت لنزهای تک کانونی مواردی نظیر نزدیک بینی ، دوربینی ، پیرچشمی، آستیگمات، آب مروارید و مونویژن را درمان کنید.

2) لنز چندکانونی

این لنزها مشابه عینک هایی است که عدسی آنها دارای دو کانون متفاوت است از این رو نیز با کمک آنها می توانید اشیا را در فواصل گوناگون ببینید. البته دقت داشته باشید برای کاشت لنز در این روش ممکن است خیلی در ابتدای جراحی چشم شما به این چندکانونی عادت نکند و برای اینکه دید طبیعی داشته باشید باید چندین ماه صبر کنید.

با استفاده از این لنزها شاید تا مدت ها هنگام شب هاله هایی از نور را ببینید که البته به مرور زمان از بین خواهندرفت. لازم است بدانید این مشکل در لنز های تک کانونی وجودندارد به همین دلیل نیز هنوز طرفدار دارند.

بهتراست برای انتخاب نوع لنز برای عمل کاشت عوارض هریک از انواع آنها را بدانید تا بتوانید با دید بازتری برای انتخاب آنها اقدام کنید. البته نباید مزایای استفاده از لنزهای چندکانونی را نیز نادیده گرفت از جمله مهم ترین مزایای این لنزها می توان به عدم استفاده از عینک مطالعه برای دیدهای نزدیک اشاره کرد.

دقت داشته باشید شما نمی توانید از انواع لنزهای چندکانونی برای درمان آستیگماتیسم نیز کمک بگیرید. تنها کاشت لنز می تواند برای اصلاح نزدیک بینی ، دوربینی و پیرچشمی مورداستفاده قرارگیرد.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

حتما بخوانید » پیوند قرنیه ؛ انواع روش ها، مراقبت ها و عوارض جراحی قرنیه

[/box]

کاشت لنز دائمی سازگار

3) لنز دائمی سازگار

یکی از شبیه ترین انواع لنزها به عدسی چشم که در عمل کاشت مورد استفاده قرارمی گیرد، لنز دائمی سازگار است. این لنزها انعطاف پذیری بسیاربالایی دارند و می توانند روی بیش از یک فاصله نیز تمرکز کنند. استفاده از لنزهای دائمی سازگار بیشتر برای بیمارانی طراحی شده است که سعی می کنند از نزدیک روی آیتمی تمرکز داشته باشند.

این نوع لنزها نیز برای اصلاح آستیگماتیسم مناسب نیست و تنها می توانید از آن برای رفع نزدیک بینی ، دوربینی، پیرچشمی و آب مروارید کمک بگیرید.

4) لنز توریک

اگر چشمان شما مبتلا به آستیگماتیسم می باشد، همیشه و در هر نقطه ای تار می بینید که برای اصلاح آن نیز نمی توانید از هر یک موارد یاد شده استفاده کنید. لنز توریک از انواع لنزهای دائمی است که بهترین درمان برای آستیگماتیسم می توان از آنها استفاده کرد. در عمل کاشت لنز توریک به هیچ عنوان برای اصلاح آستیگماتیسم نیازی به عینک پیدا نخواهیدکرد.

درمان آستیگماتیسم با کمک لنزتوریک مشابه عینک است و شما در همان حد می توانید دید مناسبی را تجربه کنید. البته دقت داشته باشید برای کاشت این لنز باید جراح حاذقی را انتخاب کنید زیرا در صورت عدم درست قرارگرفتن آن نتیجه درستی نیز نخواهیدگرفت.

البته اینکه می توانید از توریک برای درمان آستیگماتیسم استفاده کنید بدین معنا نیست که اصلاح سایر عیوب بینایی با کمک آن امکان پذیر نمی باشد. شما می توانید برای درمان پیرچشمی ، نزدیک بینی ، دوربینی و عمل جراحی آب مروارید نیز از این لنزها کمک بگیرید.

5) ایمپلنت فاکیک

از انواع عمل کاشت لنز می توان به ایمپلنت فاکیک اشاره کرد که در طی عمل جراح به لنز طبیعی چشم دست نمی زند. در ایمپلنت فاکیک یک برش روی قرنیه انجام می شود و لنز مصنوعی در بخش جلویی لنز طبیعی قرار می گیرد. بدین ترتیب می توانید در اصلاح عیوب چشمی موثر عمل کند. به دلیل اینکه در این روش لنز طبیعی از چشم خارج نمی شود، نمی توان از آن برای درمان آب مروارید کمک گرفت.

در این روش از دو نوع لنز دائمی استفاده می شود که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

[tie_list type=”plus”]

  • لنزهای اتاق قدامی: این لنزها به دو دسته انعطاف پذیر و تاشو تقسیم می شوند که در پشت قرنیه و در بخش رنگی چشم قرارمی گیرد.
  • لنز اتاق خلفی: برخلاف لنزهای قبلی این مدل از لنز در پشت عنبیه و روی عدسی بیمار قرارمی گیرد. لنز اتاق خلفی از جدیدترین انواع لنز محسوب می شود که برای اصلاح نزدیک بینی از سوی FDA تایید شده است.

[/tie_list]

هریک از انواع این لنزها توسط پزشک انتخاب شده و برای درمان بیمار مورد استفاده قرارمی گیرد.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

حتما بخوانید » افتادگی پلک (پتوز) و جراحی موفق آن

[/box]

کاشت لنز دائمی ؛ آب مروارید

جراحی آب مروارید ( کاتاراکت )

بیماری که به آب مروارید مبتلا می شود، عدسی کریستالی چشم وی درواقع کدر شده است. در صورت کدرشدن این عدسی اشیا تار به نظر می رسند و یا رنگ تیره ای دارند.

برای درمان این وضعیت راه های زیادی را پیش رو ندارید و عمل بهترین گزینه برای خلاص شدن از این وضعیت است. در جراحی کاتاراکت لنز کدر از روی چشم برداشته می شود و سپس با یک لنز داخل چشمی پلاستیک جایگزین خواهدشد. هردو این مراحل به صورت همزمان انجام می شوند.

برای انجام عمل آب مروارید می توانید از انواع لنزهای توریک، چندکانونی، سازگار و مونوکال استفاده کرد. درواقع می توان گفت تنها لنز فاکیک برای این عمل کاربردی ندارد.

معاینه اولیه برای کاشت لنز

برای انجام عمل جراحی کاشت لنز قبل از هر کاری لازم است برای مشاوره به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک وضعیت چشم های شما را برای این عمل جراحی بررسی می کند. ازجمله مواردی که طی این معاینه اول بررسی می شود، می توان به اندازه گیری مردمک، فاصله بین قرنیه تا عنبیه و …اشاره کرد. البته اگر از لنزهای طبی تماسی استفاده می کنید، برای انجام این عمل باید مدت زمان به خصوصی استفاده از آنها را کنار بگذارید.

شما می توانید در همین جلسات اولیه از پزشک درباره کاشت لنز، عوارض احتمالی و مراقبت های آن نیز اطلاعاتی کسب کنید. سعی کنید در این مرحله هر شرایط خاصی که دارید را با پزشک خود درمیان بگذارید. برای مثال اگر عمل های ناموفقی داشته اید و یا شرایط پزشکی خاصی دارید حتما درباره آن با پزشک مشورت کنید.

اگر با وجود بررسی تمامی وضعیت سلامت شما بازهم کاندید انجام کاشت لنز بودید باید مراقبت هایی را قبل از عمل انجام دهید. یکی از این مراقبت ها متوقف کردن استفاده از انواع لنزهای طبی تماسی است. برای بهترشدن نتیجه عمل نیز باید چهار بار در هر روز از اشک مصنوعی استفاده کنید. برای اینکه دچار کاهش علائم خشکی چشم نشوید نیز بهتراست مکمل های ماهی را در رژیم غذایی خود قراردهید.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

حتما بخوانید » لیزر شبکیه یا رتین چیست ؟ کاربرد های رتین، محاسن و معایب

[/box]

عمل کاشت لنز به چه صورتی انجام می شود؟

عمل کاشت لنز به چه صورتی انجام می شود؟

برای اینکه بتوانید با اطمینان خاطر عمل کاشت لنز را انتخاب کنید، بهتراست با مراحل عمل کاشت لنز آشنایی داشته باشید. بدین ترتیب در نهایت آگاهی می توانید برای انجام آن تصمیم بگیرید. این عمل با بی حسی موضعی انجام می شود و شما در حین عمل هیچ دردی را احساس نخواهیدکرد. مراحل کاشت لنز را در ادامه مرور می کنیم:

[tie_list type=”plus”]

  • روی صندلی جراحی دراز بکشید و در این حالت یک بالش مخصوصی زیر سر شما قرارمی گیرد که کمک می کند سرتان در حالت ثابت قراربگیرد.
  • برای بی حس کردن چشم ها از قطره های چشمی در این جراحی استفاده می شود. البته این امکان وجوددارد که در حین عمل از قطره های دیگری نیز استفاده شود. لازم است بدانید بیهوشی در عمل جراحی کاشت لنز به ندرت اتفاق می افتد.
  • برای جلوگیری از حرکت چشم در حین عمل تزریقی در اطراف چشم صورت می گیرد.
  • در حین عمل جراحی احساس خواب آلودگی و آرامش خواهیدداشت و هیچ دردی را احساس نخواهیدکرد.
  • جراح در حین کار حلقه ای را روی چشم شما می گذارد، در این حالت قرنیه شما صاف و چشم نیز ثابت خواهدبود. این فشار ممکن است سبب ناراحتی چشم شما شود و اما باید بدانید در حین عمل لازم است.
  • احتمال اینکه در حین عمل پلک بزنید، زیاد است. برای جلوگیری از این امر اسپکولوم داخل چشمتان قرارمی گیرد.
  • در حین عمل نیز از انواع قطره های بی حس کننده استفاده می شود تا دردی را احساس نکنید.
  • در بیشتر جراحی ها برای ایجاد برش روی قرنیه از ابزار اولتراسونیک دستی استفاده می شود. البته در برخی مواقع نیز برای ایجاد برش از لیزر استفاده می شود.
  • در درمان آب مروارید پزشک از یک میکروپروب برای شکستن آب مروارید استفاده می کند.
  • پس از ایجاد این برش لنز طبیعی برداشته می شود و لنز مصنوعی جای آن را می گیرد. البته در روش هایی که لنز طبیعی برداشته نمی شود، لنزمصنوعی در جلوی لنز اصلی قرارداده می شود.
  • برای اینکه در حین قراردادن لنز روی چشم آسیبی به بافت های داخلی وارد نشود، لنز تا می شود. پس از اینکه لنز موردنظر در چشم قرارگرفت باز خواهدشد و به موقعیت درستی در چشم می رسد.
  • پس از اینکه لنز در جای خود قرارگرفت، حلقه از روی چشم برداشته می شود.
  • این جراحی برای هر چشم بین یک ربع تا نیم ساعت به طول می انجامد.
  • پس از اینکه جراحی به پایان رسید، چشم چند ساعت به صورت بانداژشده باقی می ماند.

[/tie_list]

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]

نکات مهم بعد از جراحی


پس از انجام دو و یا سه ساعت از این عمل به راحتی می توانید به منزل برگردید. البته دقت داشته باشید که رانندگی کردن برای شما ممنوع است پس بهتراست از نزدیکان خود بخواهید شما را به منزل برسانند. عمل کاشت لنز از بهترین عمل هایی است که هم می تواند بسیاری از عیوب بینایی شما را درمان کند و هم پس از مدت زمان اندکی از جراحی می توانید بدون هیچ مشکلی به منزل برگردید.

[/box]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

حتما بخوانید » مراقبت های بعد از عمل پی آر کی و ترنس پی آر کی

[/box]

مراقبت های پس از جراحی کاشت لنز

مراقبت های پس از جراحی کاشت لنز

پس از اینکه عمل کاشت لنز را به خوبی پایان رساندید برای اینکه نتیجه خوبی را از این عمل بگیرید، لازم است مراقبت های پس از جراحی کاشت لنز را نیز به خوبی انجام دهید. با انجام به موقع این مراقبت ها عوارض احتمالی پس از جراحی نیز به حداقل خواهدرسید. درادامه به بررسی این مراقبت ها می پردازیم:

[tie_list type=”plus”]

  • پس از عمل به هیچ عنوان نباید فشاری را به چشم هایتان وارد کنید. پس حتی حواستان باشد که حتی اتفاقی نیز پلک هایتان را مالش ندهید.
  • داروهای بی حسی که برای این جراحی استفاده می شود، خواب آور هستند. به همین دلیل نیز بهتراست پس از عمل استراحت کرده و البته که از چشم هایتان نیز محافظت کنید.
  • بهتراست برای محافظت بیشتر از چشم در هنگام خواب و یا چرت زدن از محافظ چشم استفاده کنید. این محافظ از ورود ضربه های احتمالی در هنگام خواب به چشم ها جلوگیری می کند.
  • پس از جراحی دارو و قطره هایی از سوی پزشک برای شما توصیه می شود که باید طبق دستور تمامی آنها را استفاده کنید.
  • قبل از اینکه از انواع قطره های چشمی استفاده کنید، حتما دست هایتان را به خوبی بشویید. استفاده از قطره با دست های آلوده می تواند اولین قدم برای بروز عفونت های چشمی باشد.
  • تا دو هفته پس از انجام عمل جراحی به هیچ عنوان نباید به استخر بروید.

[/tie_list]

سایر مراقبت های بعد از عمل کاشت لنز

[tie_list type=”plus”]

  • پس از مدت زمان معین شده حتما برای بررسی فشار چشم به پزشک مراجعه کنید.
  • خانم ها باید تا مدتی از آرایش کردن چشم های خود خودداری کنند. آرایش کردن چشم پس از عمل جراحی می تواند سبب بروز عفونت شود.
  • پس از گذشت مدت زمان معین شده برای آرایش کردن باید وسایل تازه ای را خریداری کنید. زیرا احتمال آلوده بودن وسایل آرایشی قدیمی بسیارزیاد است.
  • برای تسریع روند درمان بیمار باید از انواع مکمل روغن ماهی و قطره اشک مصنوعی استفاده کند.
  • به هیچ عنوان سر خود برای رانندگی کردن اقدام نکنید. اگر مجبور به اینکار هستید، حتما در این باره با پزشک مشورت کنید.
  • اگر پس از انجام عمل درد دارید، می توانید از مسکن هایی که توسط پزشک برای شما تجویز شده استفاده کنید. از مصرف خودسر داروها اکیدا خودداری کنید.
  • در صورت اینکه دردهای خیلی تشدیدشونده و یا ناراحتی هایی را به صورت یکباره تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

[/tie_list]

مطمئن باشید اگر این مراقبت ها را به موقع و درست انجام دهید، از نتایج عمل خود بیشترین رضایت را خواهیدداشت. پس سعی کنید هر آنچه پزشک شما بیان کرد را موبه مو انجام دهید. صبر داشته باشید پس از گذر از فاز ترمیم دیدی کاملا طبیعی و بدون نقص خواهیدداشت.

هزینه جراحی کاشت لنز

هزینه جراحی کاشت لنز

هزینه جراحی کاشت لنز به آیتم های بسیاری وابسته است که می تواند تحت تاثیر آنها کم و زیاد شود. درادامه به بررسی این موارد می پردازیم:

موقعیت جغرافیایی مرکز درمانی : مرکز درمانی که شما برای انجام این عمل انتخاب می کنید، تاثیر مستقیمی را روی هزینه ها خواهدداشت. مسلم است که بیمارستان های خصوصی نسبت به بیمارستان های دولتی هزینه بیشتری را برای انجام این عمل دریافت می کنند.

1) دستمزد پزشک

دستمزد هر پزشک برای انجام عمل کاشت لنز متفاوت است. درواقع می توان گفت هر چه مهارت و تجربه وی در این زمینه بیشتر باشد، هزینه دستمزدش هم کمی بیشتر خواهدبود. پس بهتراست قبل از تصمیم برای اصلاح عیوب چشمی ابتدا پزشکی خبره را در این زمینه انتخاب کنید تا عوارض ناشی از عمل را به حداقل برسانید.

آزمایشات قبل از جراحی : هزینه جراحی کاشت لنز تنها منحصر به هزینه های خود عمل نمی شود. بلکه شما برای انجام آن لازم است تا آزمایشات متعددی را انجام دهید تا آمادگی لازم برای انجام آن را پیدا کنید. هزینه این آزمایشات جدای از هزینه عمل می باشد که باید درنظربگیرید.

2) نوع لنز

همانطور که در بخش های قبلی بیان کردیم در عمل کاشت از لنزهای متنوعی استفاده می شود. هریک از این لنزها قیمت متفاوتی دارند که مسلما روی هزینه کلی کاشت لنز تاثیرگذار خواهدبود.

3) مدت زمان جراحی

در برخی از موارد به دلیل شرایط خاص بیمار، پیچیدگی هایی در حین عمل صورت می گیرد. همین پیچیدگی ها نیز می تواند روی هزینه های عمل تاثیر بگذارد.

4) بیمه درمانی

بسته به اینکه شما چه نوع بیمه درمانی دارید، هزینه های این عمل نیز برای شما متفاوت خواهدبود. زیرا بخشی از این هزینه ها را بیمه پرداخت می کند. اگر این عمل را برای درمان آب مروارید انجام می دهید، تحت پوشش بیمه قرارمیگیرد. البته که بیمه هزینه لنزهای معمولی را نیز پرداخت می کند اما این موضوع درباره لنزهای خاصی نظیر انواع لنزهای چندکانونی چندان صدق نمی کند.

با بررسی مواردی که از هزینه جراحی کاشت لنز بیان شد، متوجه شدید که نمی توانیم یک قیمت واحد برای انجام این عمل بیان کنیم. بسته به شرایط بیمار، نوع بیمه وی و پزشک موردنظر هزینه انجام این عمل نیز متفاوت خواهدبود.

چه افرادی نباید عمل کاشت لنز را انجام دهند؟

چه افرادی نباید عمل کاشت لنز را انجام دهند؟

درست است که در بخش های قبلی بیان کردیم کاشت لنز یکی از بهترین روش ها برای اصلاح عیوب انکساری می باشد. اما باید بدانید تمامی افراد نیز نمی توانند از این روش استفاده کنند. به صورت کلی می توان گفت کاشت لنز بیشتر برای افرادی توصیه می شود که نمره چشم آنها بیشتر از محدوده اصلاح می باشد و قادر به انجام روش های دیگر نظیر لیزیک نمی باشد. پس در صورت اینکه فرد بتواند از روش های دیگر برای اصلاح بینایی استفاده کند، کاشت لنز پیشنهاد نمی شود.

از کجا متوجه شویم که کاندید مناسبی برای انجام کاشت لنز هستیم؟

اینکه شما گزینه خوبی برای انجام عمل جراحی کاشت لنز هستید یا خیر؟ را نمی توانید خودتان تشخیص دهید. تشخیص این موضوع برعهده پزشک متخصص است. با این وجود درصورت اینکه شرایط زیر را داشته باشید، مسلما در اثر کاشت لنز نتایج خوبی را به دست نخواهیدآورد. این شرایط عبارتند از:

[tie_list type=”checklist”]

  • حتی در صورت اینکه کاندید مناسبی برای انجام عمل کاشت لنز باشید، این عمل در دوران شیردهی و بارداری نمی تواند نتایج خوبی را برای بیمار به همراه داشته باشد.
  • برای انجام این عمل باید محدوده سنی شما بین 21تا 45 سال باشد.
  • اگر به بیماری های مزمن مبتلا هستید که به نوسانات هورمونی دچار می شوید، کاشت لنز برای شما نتایج قابل قبولی نخواهدداشت.
  • اگر شرایط سلامتی شما به صورتی است که از ترمیم زخم جلوگیری می کند.

[/tie_list]

البته دقت داشته باشید در زمان انتخاب جراحی کاشت لنز برای شما توسط پزشک تمامی این شرایط بررسی می شود. سپس در صورت اینکه این عمل نتایج خوبی را برای شما به همراه داشته باشد، برای شما انجام خواهدشد.

عوارض عمل کاشت لنز

عوارض عمل کاشت لنز؛ آیا کاشت لنز عوارض دارد ؟

هر عمل جراحی چشمی عوارض خاص خود را دارد با این وجود با کاشت لنز کمترین عوارض را تجربه خواهیدکرد. ازجمله عوارض جانبی کاشت لنز می توان به قرمزی، التهاب و یا خونریزی اشاره کرد. این عوارض موقتی هستند و پس از مدتی از بین خواهندرفت. این عمل خطرات جدی تری را نیز در موارد نادر به دنبال دارد که درادامه به بررسی آنها می پردازیم:

1) آب سیاه

یکی از عوارضی که ممکن است در اثر کاشت لنز بیمار به آن مبتلا شود، آب سیاه است. البته این عارضه بیشتر برای افراد نزدیک بین پیش می آید.

2) آب مروارید

از دیگر عوارض نادری که در اثر استفاده کاشت لنز اتفاق می افتد، آب مروارید است. البته این موضوع هنوز خیلی ثابت نشده است و جامعه آماری آن کمتر از یک یا دو درصد می باشد.

3) قرارنگرفتن لنز در مرکز چشم

یکی از مشکلاتی که ممکن است در جریان کاشت لنز صورت بگیرد، قرارنگرفتن مرکز لنز و محور بینایی در یک راستاست. اگر این اتفاق در حین عمل بیفتد، عیوب چشم بیمار برطرف نمی شود و حتی ممکن است وی به آستیگماتیسم نیز مبتلا شود.

4) دوره نقاهت طولانی

در برخی از موارد در جریان کاشت لنز چشم بیمار به بخیه نیاز پیدا می کند. در این موارد ممکن است بهبودی بیمار به تعویق بیفتد.

احتمال بروز هریک از عوارض بیان شده بسیارپایین است با این وجود صفر نیست و بهتراست درباره آن اطلاع داشته باشید.

کاشت لنز چقدر ماندگاری دارد؟

در ساخت لنزهای مصنوعی از موادی استفاده می شود که به این راحتی تجزیه نمی شوند. به همین دلیل نیز شما نیازی نیست برای تعویض لنزها اقدام کنید. البته باید بدانید لنزها قابل تعویض هستند یعنی اگر بینایی شما به صورت کامل اصلاح نشد، می توانید برای تعویض آن اقدام کنید.

لنز دائمی با لنزهای تماسی چه تفاوتی دارند؟

لنزها به دو دسته دائمی و تماسی تقسیم می شوند که هریک ویژگی های خاص خود را دارند. درادامه به بررسی تفاوت های این دو می پردازیم تا بتوانید اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

تفاوت لنز دائمی با لنز های تماسی عبارت است از :

[tie_list type=”plus”]

  • لنزهای تماسی در خارج از چشم و روی سطح قرنیه قرارمی گیرند. استفاده از این لنزها نیز موقتی است و باید هر چند وقت یکبار هم برای تعویض آنها اقدام کنید. در مقابل لنزهای دائمی در داخل چشم قرارمی گیرند. یعنی جراح در طی عمل برشی را روی سطح قرنیه ایجاد کرده و لنز مصنوعی را داخل آن قرار می دهد. این روش درمان دائمی است و شما می توانید تا مدت ها از آن بدون مشکل استفاده کنید.
  • لنزهای طبی بدون اینکه به لنز اصلی چشم صدمه ای وارد کند، روی قرنیه قرار می گیرد و بدین ترتیب به اصلاح بینایی کمک می کند. اما در برخی از عمل های کاشت، لنز اصلی برداشته شده و لنز دائمی جای آن را می گیرد.
  • لنزهای طبی دارای مدل های روزانه، سالانه و فصلی هستند. پس باید پس از مدت زمان معین شده از چشم بیرون آیند و تعویض شوند. دقت داشته باشید اگر لنزهای طبی در زمان معین شده از چشم خارج نشوند، احتمال بروز عفونت های چشمی وجوددارد. این درحالی است که لنزهای دائمی هیچ نیازی به خارج کردن از چشم ندارند مگر اینکه نمره چشم شما تغییر کند.
  • لنزهای تماسی به دو دسته طبی و رنگی تقسیم می شوند که هم می توانند به اصلاح بینایی شما کمک کنند و هم رنگ چشمانتان را تغییر دهند. این درحالی است که لنزهای دائمی تنها از نوع طبی هستند که می توانید از آنها برای اصلاح بینایی کمک بگیرید.البته امروزه مدل هایی از لنزهای دائمی رنگی نیز وجوددارند که روی عنبیه کاشت می شوند و می توانید با کمک آنها رنگ چشم را نیز تغییر دهید.

[/tie_list]

کاشت لنز ؛ لنز موقتی بهتر است یا دائمی؟

لنز موقتی بهتر است یا دائمی؟

در بخش قبلی تفاوت بین لنز دائمی و موقتی را بیان کردیم . حال شاید از خود بپرسید که کدام یک از این لنزها مناسب است؟ لنزهای موقتی بهتر هستند یا لنزهای دائمی؟ لنزهای دائمی تنها به واسطه اینکه دائمی هستند همه ما را تشویق می کنند که از آنها استفاده کنیم.

این موضوع می تواند درست باشد اما باید بدانید کاشت لنز تنها برای مواردی که نمره چشم شا خیلی بالا و یا خیلی پایین باشد، مناسب است. اگر این شرایط را نداشته باشید می توانید از سایر روش های جراحی کمک بگیرید. در غیراین صورت نیز استفاده از همان لنزهای موقت را در پیش بگیرید. استفاده از لنزهای موقت نیز شرایط خاص خود را دارد.

برای استفاده از این لنزها نیاز است تا حداکثر هر هفته آنها را از چشم خود بیرون آورده و ضدعفونی کنید. با اینکار از بروز عفونت های چشمی جلوگیری خواهیدکرد. البته پیشنهاد ما این است که قبل از خود لنز را بیرون آورده و بدین ترتیب به چشمانتان استراحت دهید.

نکته دیگر اینکه برای استفاده از لنزهای موقتی باید به تاریخ انقضای آنها نیز توجه کنید. قبل از رسیدن این تاریخ نسبت به تعویض و خرید لنز جدید اقدام کنید.

البته در صورت اینکه شرایط استفاده از لنزهای دائمی را داشته باشید، کاشت لنز بهترین اقدامی است که می توانید انجام دهید. درواقع استفاده از لنزهای دائمی دردسر کمتری دارد و برای استفاده از آن نیاز به مراقبت خاصی هم ندارید. به همین دلیل نیز با خیال راحت می توانید کاشت لنز انجام دهید و از دید طبیعی خود لذت ببرید.

نکات مهم برای خرید لنز دائمی

برای خرید لنز دائمی باید نکات مهمی را درنظربگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را در راستای سلامتی خود داشته باشید. درادامه به بررسی این نکات می پردازیم:

انتخاب برند معتبر: از اولین نکاتی که باید برای خرید لنز دائمی درنظربگیرید، انتخاب یک برند معتبر است. بهتراست قبل از خرید برندهای معتبری که سالهاست در این زمینه فعالیت دارند را بشناسید. سپس از میان این برندها معتبرترین آنها را انتخاب کنید. دقت داشته باشید لنز دائمی قراراست چندین سال با چشم شما در تماس باشد، پس اهمیت دارد که برای انتخاب آن وقت بگذارید.

استفاده از تجارب پزشک: برای انتخاب لنزهای دائمی حتما از پزشکی که قراراست برای کاشت به وی مراجعه کنید، مشورت بگیرید. حتی اگر خودتان اطلاعات کافی برای انتخاب لنز ندارید، می توانید از پزشکتان بخواهید که بهترین مدل را به شما پیشنهاد کند.

بررسی مشخصات لنز : مشخصات هر لنز دائمی روی بسته بندی آن درج شده است. به همین دلیل نیز در هنگام خرید به بررسی مشخصات لنز موردنظر بپردازید.

توجه به رنگ لنز : درست است که لنزهای دائمی را می توانید در مدل های طبی و رنگی انتخاب کنید. البته از آنجایی که باید این لنز دائمی را برای مدت ها درون چشم تان قراردهید، باید برای انتخاب رنگ دقت کنید. البته پیشنهاد ما انتخاب لنزهای بی رنگ است که تغییری را نیز در چشم ها شما ایجادنکند.

جنس لنز : جنس لنز دائمی از مواردی است که شاید شما به عنوان بیمار خیلی اطلاعاتی درباره آن نداشته باشید. مرغوب ترین انواع لنزهای دائمی قیمت بالاتری را نسبت به سایرین دارند از این رو نیز به راحتی قابل تشخیص هستند.

توجه به این موارد کمک می کند تا بتوانید بهترین لنز را برای کاشت انتخاب کنید.

عمل کاشت لنز، تغییر رنگ چشم

آیا می توانیم رنگ چشم خود را با عمل کاشت لنز تغییر دهیم؟

در بخش قبلی بیان کردیم که شما می توانید لنزهای دائمی به دو دسته طبی و رنگی تقسیم می شوند که البته مدل های رنگی آن خیلی مورد استقبال نیست.

حال در این میان بسیاری از افراد به دنبال این هستند تا با استفاده از لنزهای دائمی رنگی به کلی رنگ چشم هایشان را تغییر دهند. در حالت کلی شما می توانید با استفاده از لنزهای تماسی رنگی ، رنگ چشم هایتان را به صورت موقتی تغییر دهید.

اما اگر به دنبال تغییرات دائمی باشید، مسلما باید از لنزهای رنگی دائمی هم استفاده کنید. ما اصلا استفاده از لنزهای رنگی دائمی را به شما پیشنهاد نمی کنیم. این جراحی می تواند عوارض بسیارزیادی را برای بیمار به دنبال داشته باشد به همین دلیل نیز بهتراست از همان روش های موقتی استفاده کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. ازجمله عوارض کاشت دائمی لنز رنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

[tie_list type=”cons”]

  • در جریان این عمل امکان دارد که به صورت کلی بینایی خود را از دست بدهید.
  • در عمل کاشت لنز احتمال ابتلا به آب مروارید نیز افزایش می یابد. پس بهتراست برای زیباترکردن چشم هایتان دست به انجام چنین عملی نزنید.
  • ممکن است دچار عوارض موقتی نظیر قرمزی چشم، التهاب و یا تاری دید شوید.

[/tie_list]

پیشنهاد ما این است که برای تغییر رنگ چشم هایتان از همان لنزهای موقتی کمک بگیرید. بدین ترتیب بعدها می توانید به راحتی رنگ لنز را نیز همگام با مد تغییر دهید. اما با کاشت لنز این امکان از شما گرفته شود و دچار عوارض وحشتناک آن نیز خواهیدشد.

کاشت لنز و لیزیک

همانطور که در بخش های قبلی بیان کردیم درعمل کاشت لنز نوع لنز مصنوعی در داخل چشم قرار می گیرد. این لنزهای مصنوعی یا جلوی لنزاصلی قرار می گیرند و یا جایگزین آن می شوند. لنز مصنوعی از سیلیکون ، پلاستیک و یا آکریلیک ساخته می شود به همین دلیل نیز در صورت عدم حصول نتیجه مناسب برگشت پذیر است.

در مقابل عمل لیزیک یک جراحی است که روی سطح چشم صورت می گیرد. در جراحی لیزیک به صورت همزمان روی هر دو چشم عمل جراحی انجام می شود و البته که نتایج عمل غیرقابل بازگشت می باشد.

در عمل لیزیک درصورت اینکه به اصلاح بینایی 6تا8 دیوپتر نیاز داشته باشید، می توانید از این عمل جراحی کمک بگیرید. شما می توانید تمامی مشکلات نظیر نزدیک بینی ، دوربینی،قورقرنیه ، آستیگماتیسم، پیوند قرنیه و قرنیه نازک را درمان کنید.

در مقابل عمل کاشت لنز دائمی می تواند عیوب بینایی 3 تا 20 دیوپتر را نیز درمان کند. به عبارت دیگر خطاهای انکساری با درجه های خیلی زیاد و یا خیلی پایین که با لیزیک قابل درمان نیستند را می توانید با این روش درمان کنید. از کاشت لنز می توانید برای درمان آب مروارید و یا پیرچشمی نیز استفاده کرد.

مقایسه عمل کاشت لنز و عمل لیزیک

مقایسه عمل کاشت لنز و عمل لیزیک

اما اگر می خواهید خطرات این دو عمل را با هم مقایسه کنید، باید بدانید که عمل جراحی لیزیک ریسک نابینایی شما کمتر از یک درصد است و در موارد نادر اتفاق می افتد. پس از انجام لیزیک احتمالا به عوارض موقتی آن نظیر خشکی چشم، وجود هاله های نوری در شب و … دچار خواهید شد که پس از مدت زمان کوتاهی نیز از بین خواهند رفت.

البته باید بدانید اگر جراح ماهری داشته باشید، می توانید بینایی خود را به صورت کامل به دست آورید، البته که به کمترین عارضه نیز دچار خواهیدشد. اما عوارض احتمالی کاشت لنز می توان به خونریزی و عدم قرارگرفتن درست لنز در چشم اشاره کرد. البته این عوارض بسیارنادر است و برای تعداد کمی از افراد اتفاق می افتد. عمل کاشت لنز عوارض موقتی نیز دارد که از جمله آنها می توان به تاری دید و یا خشکی چشم اشاره کرد.

به صورت کلی بیماران از عمل لیزیک رضایت بیشتری دارند زیرا در برخی از موارد برای به دست آوردن بینایی کامل در کاشت لنز باید از عینک های مطالعه استفاده کرد. عمل کاشت لنز هزینه بیشتری را نسبت به لیزیک برای شما در برخواهدداشت زیرا به زمان بیشتری نیاز دارد و به تبع نیز وقت بیشتری از بیمار و پزشک را خواهدگرفت. برای مثال در عمل لیزیک برای جراحی هر دو چشم یک ربع زمان نیاز است و اما در عمل کاشت لنز جراح برای هر چشم یک ربع تا نیم ساعت وقت می گذارد.

با مقایسه عمل کاشت لنز و لیزیک متوجه خواهیدشد که درصورت اینکه شرایط بیمار مساعد باشد، بهتراست عمل لیزیک انجام شود. این عمل عوارض کمتری دارد و دوره نقاهت آن نیز کوتاه است که تمامی این موارد به نفع بیمار خواهدبود.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
دکتر محبی یکی از خوش اخلاق ترین دکتر هایی هستن که من به عمرم دیدم. ایشون توی کارشون هم تجربه فوق العاده ای دارن. هم خودم هم چندتا از اعضای خونوادم پیش ایشون عمل کردیم و کلا دیگه عینک نمیزنیم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
واقعا فکرشم نمیکردم با یه عمل ساده و در عرض چند دقیقه تا این اندازه بیناییم تغییر کنه. از دکتر محبی و تیم حرفه ایشون تشکر میکنم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
بعد از هشت سال عینک زدن بالاخره از شر عینک زدن خلاص شدم. انگار وارد یه دنیای جدید شدم. همه چیز با کیفیت تر شده. حس فوق العاده ایه.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
با وجود اینکه تازه از اتاق عمل بیرون اومده بودم اما وضوح دیدم چند برابر شده بود. طوری که راحت میتونستم ساعت رو بخونم. فکرشم نمیکردم یه روزی بتونم بدون عینک تا این حد واضح ببینم.
قبل
بعدی

به مشاوره نیاز داری؟

کافیه روی دکمه زیر کلیک کنید و نام نام خانوادگی و شماره تماست رو برای ما ارسال کنی. کارشناس های تیم جراحی چشم در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.