یکی از انواع روش های جراحی چشمی استفاده از رینگ داخل قرنیه می باشد که از آن برای درمان آستیگماتیسم، نزدیک بینی و قوز قرنیه می توان استفاده کرد. این روش درمانی بدون نیاز به بستری و تنها با داروهای بی حسی انجام می شود. درواقع در این روش شما می توانید برخی از مشکلات خاص قرنیه را به صورت کامل حل کرده و بدین ترتیب دید واضح تری داشته باشید. عده بسیاری از این روش جراحی اطلاعات زیادی ندارند، ما در این مطلب سعی کردیم هرآنچه درباره این روش درمانی نیاز دارید را ارائه کنیم. همراه ما باشید.
رینگ داخل قرنیه چیست؟
رینگ گذاری داخل چشم یکی از انواع جراحی هایی است که در آن یک رینگ پلاستیکی در داخل چشم قرار می گیرد. این رینگ پلاستیکی می تواند تاثیرات بسیارخوبی را روی دید افراد داشته باشد و مشکلات خاص قرنیه را نیز حل کند. به صورت کلی باید بگوییم قرنیه یکی از خارجی ترین لایه های چشم است که می تواند از چشم شما محافظت کند.
البته که وظایف دیگری هم دارد ازجمله آنها می توان به تمرکز نور در چشم اشاره کرد. حال اگر قرنیه حالت درستی نداشته باشد، مسلما نمی تواند در متمرکزکردن نور نیز درست عمل کند به همین دلیل فرد دید واضحی نخواهدداشت. رینگ داخل قرنیه یکی از روش هایی است که از آن برای اصلاح بینایی این افراد استفاده می شود. درواقع رینگ ها به صاف شدن قرنیه و متمرکزشدن نور کمک می کنند به همین دلیل نیز دید واضح تری را به افراد خواهندداد.
چرا به رینگ گذاری داخل قرنیه نیاز داریم؟
جراحی چشم روش های متفاوتی دارد که بسته به شرایط و نوع بیماری فرد انتخاب می شوند. رینگ داخل چشمی نیز یکی از این روش های جراحی است که می تواند مشکلات خاص قرنیه را حل کند. بدین ترتیب بینایی فرد را اصلاح کرده و دید واضحی را به وی می بخشد. پزشکان معمولا رینگ گذاری داخل چشمی را برای عیوب بینایی ناشی از کراتوکونوس توصیه می کنند.
در کراتوکونوس به مرورزمان قرنیه بیمار دچار تغییرات ظاهری شده و به عبارت دیگر می توان گفت حالت مخروطی پیدا می کند. با کمک رینگ گذاری می توان این بیماری را درمان کرد. البته در برخی از موارد دیگر نیز قرنیه بیمار به صورت غیرطبیعی نازک می شود که این مشکل نیز با کمک رینگ های داخل چشمی قابل درمان است.
با رینگ گذاری داخل قرنیه می توان نزدیک بینی را نیز درمان کرد. البته دقت داشته باشید این روش برای درمان نزدیک بینی خفیف یا متوسط بهتر عمل خواهدکرد. این روش به اندازه لیزیک می تواند در درمان نزدیک بینی درست عمل کند و با کمک آن دیگر نیازی به استفاده از عینک و انواع لنزهای طبی نخواهید داشت.
البته در برخی از موارد انجام عمل لیزیک و یا کراتومی می تواند سبب تورم غیرطبیعی قرنیه شود، در این حالت برای درمان از رینگ های داخل چشمی استفاده می شود. این رینگ ها می تواند به خوبی تغییرات ایجادشده را اصلاح کند.
حتما بخوانید » لنزهای داخل چشمی؛ مزیت ها و انواع آنها
بیمار کاندید رینگ داخل قرینه باید چه شرایطی داشته باشد؟
برای اینکه بیمار بتواند از نتایج عمل صددرصد رضایت داشته باشد و البته مشکلی برای وی ایجاد نشود، باید شرایط خاصی داشته باشد. البته تمامی این شرایط توسط پزشک موردبررسی قرار می گیرد. با این وجود بهتراست قبل از عمل اطلاعاتی درباره آنها داشته باشید. این شرایط عبارتنداز :
- این عمل برای افراد زیر سن 21 سال توصیه نمی شود و مطمئنا هم نتایج درستی را برای بیمار نخواهدداشت.
- رینگ داخل قرنیه برای افرادی که نزدیک بینی و آستیگماتیسم شدید دارند، توصیه نمی شود.
- اگر بیمار قادر به استفاده از لنزهای تماسی نیست، کاشت رینگ داخل قرنیه گزینه مناسبی برای وی خواهدبود.
- افرادی که قرنیه بسیارنامنظمی دارند، می توانند از رینگ داخل قرنیه برای اصلاح آن کمک بگیرند.
- البته آن دسته از افرادی که اسکارهای بزرگ روی قرنیه دارند، نمی توانند این روش را برای اصلاح قرنی استفاده کنند.
آماده سازی برای انجام عمل کاشت رینگ داخل چشمی
اگر کاندید عمل کاشت رینگ داخل چشمی هستید از پزشک خود بخواهید که از شما بپرسد برای انجام این عمل باید چه اقداماتی را انجام دهید. برای مثال بیان کنید که چه داروهایی را مصرف می کنید و آیا مصرف آنها با عمل شما تداخل دارد یا خیر؟ در برخی از موارد لازم است از نیمه شب قبلی از خوردن غذا امتناع کنید. معاینه های بسیارزیادی از قرنیه شما توسط پزشک صورت می گیرد تا شما را برای انجام این عمل محیا کند.
حتما بخوانید » عمل کاشت لنز داخل چشمی (آرتیزان)؛ عوارض، مزایا، مراقبت ها و هزینه کاشت لنز
مراحل انجام کاشت رینگ داخل چشمی
برای اینکه بتوانید با اطمینان خاطر برای انجام این عمل اقدام کنید، لازم است از قبل اطلاعات کاملی را در این باره داشته باشید. این مراحل را درادامه با هم مرور می کنیم:
- برای انجام این عمل شما هوشیاری کاملی دارید و اما دارویی به بیمار تزریق می شود تا کمی به وی آرامش بدهد. برای مثال از انواع قطره های بی حس کننده چشم استفاده می شود تا دردی را در حین جراحی احساس نکنید.
- در بعضی از موارد برای بیمار احتمال استفاده از بیهوشی نیز وجوددارد. البته این احتمال بسیارکم است و اغلب چشمان بیمار بی حس خوهدشد.
- برای انجام عمل جراحی یک برش روی لبه خارجی قرنیه صورت می گیرد. این اولین مرحله از جراحی برای شماست.
- سپس در زیر لایه بیرونی قرنیه تونل هایی ایجاد می شود.
- رینگ در داخل همین تونل ها قرارمی گیرد.
- سپس برش ایجادشده با استفاده از بخیه های بسیارکوچکی بسته می شوند.
- رینگ های قرارگرفته در داخل قرنیه می تواند آن را صاف کرده و به تغییر شکل قرنیه کمک کند.
- با صاف شدن قرنیه نور به خوبی در یک مکان متمرکز می شود و همین نیز باعث می شود تا بیمار دید بهتری داشته باشد.
- برای جلوگیری از بروز عفونت های چشمی از یک پماد آنتی بیوتیک روی چشم استفاده می شود.
- درنهایت نیز چشم شما پانسمان می شود.
پس از انجام عمل نیز می توانید به خانه برگردید و نیاز به بستری در بیمارستان نخواهیدداشت. البته که خودتان نمی توانید رانندگی کنید به همین دلیل نیز بهتراست از شخصی بخواهید تا شما را به منزل برساند.
مراقبت های بعد از کاشت رینگ داخل چشمی
این عمل جراحی به صورتی انجام می شود که فرد می تواند پس از چند روز عمل به راحتی به کارهای روزمره خود برسد. التبه ممکن است عوارضی نظیر قرمزی چشم، خارش و سوزش را به همراه داشته باشد که موقتی است. برای اینکه بتوانید سریعتر به کارهای روزمره خود برسید لازم است مراقبت های پس از عمل را به خوبی انجام دهید. این مراقبت ها عبارتنداز :
- مسلما پس از عمل پماد و قطره های چشمی برای بیمار تجویز می شود که باید به موقع مصرف شود.
- در صورتی که علائم شدیدی از عوارض پس از عمل را مشاهده کردید بلافاصله پزشک را در جریان قراردهید.
- تا مدت پس از یک ما فرد برای بینایی کامل خود باید از انواع عینک کمک بگیرد.
- دوره درمانی با کمک این روش جراحی می تواند تا 12هفته طول بکشد.
- عوارض غیرطبیعی شامل عفونت چشم، درد مزمن و اکستروژن حلقه چشم هستند. در صورت بروز هریک از آنها باید بالافاصله به پزشک مراجعه کنید.
وضعیت بیمار پس از عمل جراحی به چه صورت خواهدبود؟
درست است که پس از عمل جراحی مسلما نمی توانید بدون وقفه به منزل بروید، چندساعتی را باید در مطب بمانید. بسیاری از افراد در دقایق اول پس از جراحی دید بسیارخوبی خواهندداشت. البته مسلما درد خواهیدداشت به همین دلیل نیز در دوران پس از عمل نیاز به استفاده از مسکن هایی خواهیدداشت . حلقه های قرارگرفته در چشم شما دیده نمی شوند و حتی آنها را احساس نخواهیدکرد.
نتایج این عمل جراحی بسته به میزان قوزقرنیه هر فرد است. اگر این بیماری خیلی پیشرفته شود، مسلما درمان خیلی جوابگوی آن نخواهدبود. اما در درمان قوزقرنیه خفیف این عمل موفقیت آمیز است و حتی فرد پس از عمل نیاز به لنز و عینک نیز نخواهدداشت.
حتما بخوانید » پیوند قرنیه ؛ انواع روش ها، مراقبت ها و عوارض جراحی قرنیه
انواع رینگ های داخل چشمی
رینگ های به کاررفته در این عمل جراحی خود دارای مدل های متنوعی است که هریک طراحی متفاوتی دارند. درادامه به بررسی معروف ترین انواع رینگ های داخل چشمی می پردازیم:
1) رینگ داخل چشمی INTACS
این رینگ ها دارای دو نیم کره هستند که البته اندازه و ضخامت آنها نیز متفاوت است. البته در عمل جراحی این رینگ ها به صورت یک و یا دو قطعه استفاده می شوند که انتخاب هریک از این موارد بسته به وضعیت قوزقرنیه صورت می گیرد. از این رینگ ها برای مسطح کردن سطح شیب دار داخل قرنیه استفاده می شود که بدین ترتیب می تواند بینایی افراد را بهبود بخشد.
2) رینگ داخل چشمی کرارینگ
این رینگ ها دو قطعه هلالی شکل و شفاف هستند که جنس آنها پلیمر پلاستیکی است. این رینگ داخل چشم قرارگرفته و به خوبی می تواند انحنای قرنیه را از بین ببرد. اندازه و ضخامت رینگ داخل چشمی کرارینگ نیز متفاوت است به همین دلیل نیز با کمک آن می توان برای درجات متفاوتی از قوزقرنیه از آنها کمک گرفت.
3) میورینگ
حلقه میورینگ از جنس پلی متیل متاکریلات است که با ایجاد یک برش تونلی داخل چشم قرارمی گیرد. هرچه ضخامت این میورینگ بیشتر و قطر آن کمتر باشد، بیشتر به اصلاح چشم کمک خواهدکرد. طراحی این رینگ به صورتی است که به راحتی خم شده و داخل چشم قرارمی گیرد. این رینگ می تواند تاثیرات بهتری را در اصلاح نزدیک بینی نسبت به رینگ های نمونه اول داشته باشند. البته که از آن برای نزدیک بینی در نمره های بالاتر نیز می توان استفاده کرد. بیشتر بیمارانی که از این رینگ برای اصلاح مشکلات بینایی استفاده کرده اند، از انجام آن اعلام رضایت کرده اند.
حتما بخوانید » آب مروارید ( کاتاراکت) چیست؟ علائم، روش درمان و مراقبت ها
مزایای انجام عمل رینگ گذاری داخل چشم
رینگ گذاری داخل چشم خود دارای مزایایی است که شما را برای انجام آن ترغیب می کند. این مزایا عبارتند از :
- دقت این عمل برای اصلاح نزدیک بینی با لیزیک برابری می کند.
- این در روش حالت طبیعی قرنیه حفظ می شود و به بافت های قسمت مرکزی آن نیز آسیبی وارد نخواهدشد.
- این عمل قابل برگشت است و کافیست تنها حلقه های داخل چشم برداشته شود.
- این عمل در درمان قوزقرنیه نیز به خوبی عمل می کند و می تواند دید واضحی را برای آنها فراهم کند.
- کل مدت زمان این عمل کمتر از یک ساعت طول می کشد و فرد در نهایت سه روز پس از عمل می تواند کارهای روزمره خود را آغاز کند.
معایب انجام عمل رینگ گذاری داخل چشم
با بررسی مزایای که از رینگ گذاری داخل چشم بیان شد، بهتراست اطلاعاتی را درباره معایب آن نیز داشته باشید. این معایب را درادامه بیان می کنیم:
- این جراحی اگر توسط جراح متبحر انجام نشود، احتمال سوراخ شدن چشم وجوددارد.
- در موارد نادر احتمال خارج شدن رینگ از داخل چشم نیز وجودارد.
- ممکن است پس از عمل فرد مبتلا به اختلالات بینایی دیگری نظیر آستیگماتیسم شود.
- اگر مراقبت های پس از عمل به درستی انجام نشود، احتمال بروز عفونت های چشمی و متورم شدن چشم ها نیز وجوددارد.
البته بروز این علائم بسیارنادر است و مواردی نظیر سن بیمار، امکانات پزشکی و …نیز در آنها تاثیرگذار است.