لنزهای داخل چشمی؛ مزیت ها و انواع آنها

لنز های داخل چشمی

امروزه روش های بسیارزیادی برای اصلاح بینایی وجوددارد که ازجمله آنها می توان به استفاده از عینک و لنزهای طبی اشاره کرد. البته عمل جراحی متفاوتی نیز برای حل این مشکل وجودارد که بسته به شرایط بیمار انتخاب می شود. ازجمله این عمل های جراحی می توان به کاشت لنزهای دائمی اشاره کرد که با کمک لنز های داخل چشمی انجام می شود. استفاده از این لنزها می تواند گستره زیادی از عیوب چشم را از بین ببرد که ازجمله مهم ترین آنها می توان به آب مروارید اشاره کرد. در این مطلب سعی می کنیم اطلاعات بیشتری درباره انواع لنز های داخل چشمی ارائه کنیم. همراه ما باشید.

لنزهای داخل چشمی

لنز های داخل چشمی چیست؟

ازجمله شایع ترین مشکلات بینایی می توان به نزدیک بینی ، دوربینی ، آستیگماتیسم و آب مروارید اشاره کرد. برای رفع این مشکلات می توان از روش های زیادی استفاده کرد که لنز های داخل چشمی تنها یکی از آنهاست. این لنزها درواقع مشابه همان عدسی داخل چشم است از این رو نیز به جای آن جایگزین می شود. این لنزهای پلاستیکی انعطاف پذیری بالایی دارند و  وزن آن نیز بسیارپایین است به همین دلیل نیز در حین استفاده از آن هیچ چیز اضافه ای را احساس نمی کنید.

لنز های داخل چشمی تفاوت اساسی با لنزهای تماسی دارند و از مهم ترین آنها اینکه تحت عمل جراحی داخل چشم قرارمی گیرند. امروزه لنز های داخل چشمی در مدل های متنوعی عرضه می شود که بسته به کاربرد هریک می توانید نسبت به خرید آنها اقدام کنید.

معرفی انواع لنز های داخل چشمی

معرفی انواع لنز های داخل چشمی

لنز های داخل چشمی در مدل های متنوعی عرضه می شوند که هریک نیز ویژگی های متفاوتی دارند. شما می توانید برای انجام این عمل به پزشک مراجعه کنید تا براساس شرایط بیمار بهترین نوع لنز برای شما انتخاب شود. درادامه به معرفی انواع لنز های داخل چشمی می پردازیم:

1) لنز های داخل چشمی تک کانونی

لنزهای طبیعی به هنگام عمل آب مروارید از داخل چشم برداشته می شوند و به جای آن از انواع لنزهای تک کانونی استفاده می شود. با استفاده از این لنزها فرد می تواند دید بسیارخوبی را در محیط های دور داشته باشد اما برای مطالعه کتاب نیاز به عینک پیدا می کند.

البته می توانید از لنزهای تک کانونی برای درمان پیرچشمی نیز کمک بگیرید. در این روش یکی از چشم ها برای دیدن اشیا در فاصله نزدیک و دیگری برای مشاهده آنها از فواصل دور تنظیم می شود. این روش تک دید نامیده می شود که در آن یک لنز را برای اصلاح نزدیک بینی از لنزی دیگر برای اصلاح دوربینی استفاده می شود.

بیشتر بیماران نتایج خوبی را از این عمل می گیرند و اما برخی دیگر از هر دو چشم دید خوبی را نخواهندداشت. در این حالت بیمار باید از انواع لنزهای چندکانونی استفاده شود تا بتواند به نتایج خوبی دست یابد.

2) لنز های داخل چشمی اسفریک

از ویژگی های لنز اسفریک این است که می تواند کنتراست بهتری را در تصویر ایجاد کند از این رو نیز دید بهتری را تجربه خواهیدکرد. البته بسیاری از جراحان براین عقیده اند که اثر این لنزها در سنین پیری از بین می رود. بدیهی است که به مرورزمان عدسی کدر می شود و همین موضوع نیز سبب خواهدشد تا تصاویر کنتراست اولیه را نداشته باشند.

 

حتما بخوانید » جراحی کاشت لنز داخل چشمی

لنز های داخل چشمی توریک یکی از انواع لنزهایی که برای درمان آب مروارید استفاده می

3) لنز های داخل چشمی توریک

یکی از انواع لنزهایی که برای درمان آب مروارید استفاده می شود، لنزهای توریک هستند. لنز توریک جز اولین لنزهایی بود که توسط سازمان غذاوداروی آمریکا برای درمان آب مروارید تایید شد. این لنز در شماره های مختلفی عرضه می شود از این رو نیز شما می توانید برای درمان رده متفاوتی از عیوب چشمی از آن استفاده کنید. البته باید بدانید این لنز در بازار ایران وجودندارد.

با استفاده از این لنزها می توان مشکلات متنوعی ازجمله نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم را درمان کرد. دقت داشته باشید پس از عمل جراحی کاشت لنز توریک دیگر نیازی به استفاده از عینک نخواهیدداشت.

4) لنز های داخل چشمی با فیلتر رنگ آبی

این لنزها به صورتی طراحی شده اند که می توانند اشعه فرابنفش و نورآبی پرانرژی را فیلتر کند. این دو طیف در نورطبیعی و مصنوعی وجوددارد از این رو نیز برای سلامت چشم نیاز به فیلتر آنهاست. اشعه ماورابنفش به خودی خود می تواند سبب بروز آب مروارید و مشکلات چشمی دیگری شود به همین دلیل نیز بسیاری از لنزهای مصنوعی این اشعه را قبل از ورود فیلتر می کنند. نورآبی نیز در محدوده و طیف بینایی وجوددارد پس این احتمال وجوددارد که باعث بروز صدمه به شبکیه چشم شود.

لنز های داخل چشمی Piggy back

5) لنز های داخل چشمی Piggy back

در برخی از موارد افراد پس از عمل جراحی کاشت لنز در جهت درمان آب مروارید، همچنان ضعف بینایی دارند. در این موارد پزشک پیشنهاد می دهد تا از لنزهای دیگر در کنار لنزفعلی استفاده کنند. به این عمل Piggy back می گویند که در اثر جایگزینی لنزها صورت می گیرد و به بهبود بینایی افراد کمک می کند. البته در مواردی که فرد درجات بالایی از اصلاح بینایی را نیاز داشته باشد، می تواند به صورت همزمان از هردوی این لنزها نیز استفاده کند.

6) لنزهای قابل تنظیم با نورلیزر

این لنزها با نام LAL شناخته می شوند که می توان با لیزر تغییری را در آنها ایجادکرد و بدین ترتیب نیز دید مناسبی را برای بیمار فراهم خواهندکرد. البته استفاده از این لنزها هنوز تحت مطالعات مختلف قراردارد و اما بعدها این امکان وجوددارد که وارد بازار لنزهای آمریکا شود.

7) لنزها برای درمان همزمان آب مروارید و پیرچشمی

در زمان های گذشته برای درمان آب مروارید و پیرچشمی یک عمل واحد وجودنداشت از این رو نیز پزشکان ابتدا آب مروارید را با کمک جراحی از چشم خارج می کردند و اما برای درمان پیرچشمی از عینک های ضخیم کمک می گرفتند. البته امروزه با ابداع لنز های داخل چشمی برای رفع عیوب چشمی تنها فرد نیاز به عینک  مطالعه خواهدداشت. هم چنین برای رفع عیوب انکساری می توان پیرچشمی را نیز درمان کرد.

لنز چندکانونی

8) لنز چندکانونی

لنزهای چندکانونی از انواع لنز های داخل چشمی محسوب می شود که بسته به نوع طراحی می تواند دید خوبی را در نزدیک و میانه برای فرد فراهم کند. این لنز دارای مدل های متنوعی است که برخی از آنها را در ادامه به شما معرفی می کنیم:

لنزهای ریزوم

لنزهای ریزوم از بهترین لنزهایی است که می تواند دیدخوبی را در فواصل نزدیک، دور و متوسط برای بیمار فراهم کند. این لنز از نمونه های چندکانونی است که می تواند برای اصلاح بینایی در فواصل مختلف استفاده شود. لنزهای ریزوم توسط سازمان غذاوداروی آمریکا تاییدشده است از این رو نیز می توانید با خیال راحت از آن استفاده کرد. طبق مطالعاتی که در زمینه حصول نتایج استفاده از این لنز به دست آمده 92درصد افرادی که از لنزهای ریزوم استفاده کرده اند، دید مناسبی دارند و بیشتر موارد حتی به عینک مطالعه نیز نیازی نخواهندداشت .

لنزهای چندکانونی تکنیس

این لنز از diffractive و در اندازه های متفاوتی عرضه می شود که می توانید دید خوبی را در فاصله های متفاوت برای بیمار ایجادکند.

لنزهای ری استور

این لنز نیز توسط شرکت Alconطراحی شده است که حدود 80 درصد بیماران با استفاده از آن نیازی به استفاده از عینک نیز نخواهندداشت. با استفاده از این لنزها بیمار می تواند دید بسیارخوبی داشته باشد و درنتیجه به بهبود زندگی وی کمک خواهدکرد. شعاع انحنای کمتری را در بخش های محیطی دارد به همین دلیل نیز بینایی خوبی را برای بیمار در شب نیز فراهم می کند.

لنزهای سه کانونه

از جدیدترین انواع لنز های داخل چشمی چندکانونه می توان به لنزهای سه کانونی اشاره کرد. این لنزها به تازگی وارد بازار شده اند که می تواند بینایی خوبی را برای فرد به همراه داشته باشد. با استفاده از این لنزها تا 90درصد افراد بینایی مطلوبی خواهندداشت.  از این لنزها امروزه به وفور استفاده می شود و اکثر بیماران نیز از آن رضایت داشته اند. با استفاده از این لنزها می توانید به راحتی به کارهای روزمره خود رسیدگی کنید و هیچ نیازی به عینک نخواهیدداشت.

انتخاب هریک از این لنزها بسته به نظر پزشک است که باتوجه به شرایط بیمار صورت می گیرد.

استفاده از لنز های داخل چشمی چه مزایایی دارد؟

استفاده از لنز های داخل چشمی چه مزایایی دارد؟

در بخش های قبلی بیان کردیم که برای رفع عیوب انکساری چشم روش ها زیادی پیش روی شماست که استفاده از لنز های داخل چشمی یکی از این روش هاست. به کارگیری این روش دارای مزایایی است که درادامه بیشتر درباره آن صحبت می کنیم.

  • در این عمل قرنیه بیمار حالت طبیعی خود را حفظ می کند و بیمار دید خوبی خواهدداشت.
  • در این عمل هیچ آسیبی به عصب های قرنیه وارد نخواهدشد.
  • جنس اصلی این لنزها از کلاژن است به همین دلیل نیز توسط بدن بیمار پس زده نمی شود.
  • افرادی که نمره چشم بالایی دارند و نمی توانند از سایر عمل های جراحی کمک بگیرند، کاشت لنز بهترین روش درمانی برای آنها خواهدبود.
  • لنز های داخل چشمی می توانند در صورت عدم موفقیت از چشم خارج شوند. درواقع می توان گفت کاشت لنز تنها عملی است که قابل بازگشت می باشد.
  • بسیاری از عمل جراحی برای رفع عیوب انکساری چشم سبب بروز خشکی می شوند. اما در عمل کاشت لنز این مشکل وجودندارد و سبب بروز خشکی چشم نخواهدشد.
  • در صورت نازک بودن قرنیه نیز می توان از روش کاشت لنز استفاده کرد. این درحالی است که در این وضعیت سایر عمل های جراحی ریسک بالایی دارند.

تمامی این مزایا نشان می دهد که اگر بیمار شرایط خاصی برای انجام عمل جراحی چشم داشته باشد، لنز های داخل چشمی می توانند انتخاب مناسبی برای وی تلقی شوند. البته که این روش تنها در صورتی انتخاب می شود که عملا انجام روش هایی نظیر لیزیک امکان پذیر نباشد. زیرا هزینه ها و دوران نقاهت عمل کاشت لنز نسبت به لیزیک به مراتب بیشتر است.

چه شرایطی برای استفاده از لنز های داخل چشمی وجود دارد؟

انجام این عمل برای افرادی که نمره چشم آنها بالاست، ضرورت دارد. البته که برای انجام کاشت لنز باید به مدت  یک سال نمره چشم بیمار ثابت باشد در غیراین صورت نتایج درستی از انجام آن به دست نخواهیدآورد. این عمل در سن بالای 18سال و پایین تر از 60 سال انجام می شود و البته برای حصول بهترین نتیجه بهتراست سنی بین 21تا 45 سال داشته باشید.

اگر پزشک پس از بررسی تمامی شرایط بیان کرد که شما کاندید مناسبی برای انجام لنز های داخل چشمی هستید، خودتان را باید برای انجام این عمل اماده کنید. برای مثال از دو هفته قبل به هیچ عنوان نباید از لنزهای تماسی استفاده کنید. برای اینکه علائم خشکی چشم را کاهش دهید نیز می توانید از انواع مکمل روغن ماهی کمک بگیرید و روزی چهاربار داخل چشم هایتان اشک مصنوعی بریزید. با انجام دقیق این کارها چشم هایتان را برای انجام عمل کاشت لنز آماده خواهیدکرد.

مراحل قرارگیری لنز های داخل چشمی

مراحل قرارگیری لنز های داخل چشمی

برای اینکه بتوانید به راحتی درباره انجام این عمل تصمیم بگیرید، لازم است با مراحل قرارگیری این لنزها در چشم آشنایی داشته باشید. این مراحل را درادامه بررسی می کنیم:

  • برای انجام این عمل روی یک صندلی تقریبا افقی دراز می کشید. از یک بالشت مخصوص برای ثابت نگه داشتن سرتان استفاده می شود.
  • برای شروع انجام این عمل از قطره های بی حسی استفاده می شود که البته این قطره ها تنها موارد استفاده شده در حین عمل نخواهدبود.
  • برای اینکه چشم ها در حین عمل ثابت باشند و حرکت نکنند نیز تزریقی در اطراف چشم ها صورت می گیرد. البته برای ثابت نگه داشتن قرنیه از یک حلقه مخصوص استفاده می شود که قرنیه را صاف می کند. فشاری که این حلقه به چشم وارد می کند، ممکن است دید شما را تاریک کند که امری موقتی است.
  • احتمال پلک زدن در حین عمل جراحی بسیاربالاست برای جلوگیری از این امر یک سپکولوم پلکی در داخل چشم قرارمی گیرد.
  • برای جراحی آب مروارید یک برش روی قرنیه انجام می شود. این برش می تواند با ابزار دستی اولتراسونیک و یا لیزر انجام شود.
  • با این برش لنز طبیعی چشم برداشته شده و لنز دیگری جایگزین آن می شود.
  • برای اینکه لنز مصنوعی به خوبی داخل چشم قرارگیرد، این لنز تاش می شود و پس از اینکه در محل درست خود قرارگرفت، ثابت می ماند.
  • برش کوچکی که روی چشم انجام شده بدون هیچ بخیه ای خودبه خود درمان می شود.
  • تماما مراحل این عمل کاشت لنز های داخل چشمی نهایت برای هر چشم در نیم ساعت انجام می شود.
  • دوسه ساعت پس از اتمام این عمل می توانید بدون هیچ مشکلی به منزل برگردید.

عوارض لنز های داخل چشمی

تمامی عمل جراحی که روی چشم صورت می گیرد، ممکن است برخی از عوارض موقتی داشته باشند. ازجمله این عوارض می توان به التهاب، قرمزی و یا مقداری خونریزی اشاره کرد. این عوارض پس از مدت کوتاهی از بین خواهندرفت از این رو نیز نیازی نیست نگران آن باشید.

البته احتمال بسیارکمی برای بروز عوارض دیگر نیز در بیمار وجوددارد که بهتراست درباره آنها اطلاعات داشته باشید. این عوارض عبارتند از :

  • در این عمل جراحی امکان آسیب دیدن قرنیه وجوددارد به همین دلیل نیز باید جراحی حاذق را برای کاشت لنز انتخاب کنید.
  • این احتمال نیز وجوددارد که محوربینایی و مرکز عدسی با هم تطابق نداشته باشند، بدین ترتیب بیمار دید خوبی نخواهدداشت و عملا ضعف بینایی وی نیز از بین نخواهدرفت.
  • اگر پزشک مهارت کافی برای انجام عمل نداشته باشد، می تواند به اعصاب چشم نیز صدمه وارد کند.

البته دقت داشته باشید اگر بتوانید جراحی باتجربه را در حوزه کاشت لنز پیدا کنید، هیچ یک از عوارض احتمالی این عمل را تجربه نخواهیدکرد.

مراقبت های پس از عمل کاشت لنز

مراقبت های پس از عمل کاشت لنز

برای اینکه از عمل کاشت لنز بهترین نتیجه را به دست آورید، لازم است مراقبت های پس از عمل را جدی بگیرید. این مراقبت ها توسط پزشک به شما گوشزد می شود با این وجود در ادامه مهم ترین آنها را بررسی می کنیم:

در طول چندین روز پس از عمل حواستان جمع باشد که هیچ ضربه ای به چشم شما وارد نشود.

  • 24 ساعت پس از عمل می توانید حمام کنید و یا صورتتان را بشویید.
  • مسلما برای کمک به روند بهبودی داروهایی برای شما تجویز می شود که بهتراست آنها را به موقع و البته در زمان بیداری مصرف کنید.
  • پس از اتمام عمل یک لایه پلاستیکی روی چشم شما کشیده می شود، پس خیلی هم وسواس به خرج ندهید.
  • اگر متوجه بروز علائم غیرعادی پس از عمل شدید، حتما این موارد را به پزشک اطلاع دهید.
  • می توانید برای جلوگیری از ورود ضربات به چشمتان از انواع چشم بند استفاده کنید.
  • پس از عمل تا زمانی که پزشک شما را منع کرده است، از رانندگی کردن بپرهیزید.
  • به هیچ عنوان پس از عمل چشم هایتان را ماساژ ندهید، اینکار می تواند نتیجه عمل را به کلی خراب کند. پس سه تا پنج روز اول به هیچ عنوان دست به چشم هایتان نزنید.
  • هنگام خارج شدن از منزل حتما عینک آفتابی استفاده کنید.

این عمل نیاز به مراقبت های سخت و دشواری ندارد، اما سعی کنید همین موارد اندک را نیز به خوبی انجام دهید.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
دکتر محبی یکی از خوش اخلاق ترین دکتر هایی هستن که من به عمرم دیدم. ایشون توی کارشون هم تجربه فوق العاده ای دارن. هم خودم هم چندتا از اعضای خونوادم پیش ایشون عمل کردیم و کلا دیگه عینک نمیزنیم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
واقعا فکرشم نمیکردم با یه عمل ساده و در عرض چند دقیقه تا این اندازه بیناییم تغییر کنه. از دکتر محبی و تیم حرفه ایشون تشکر میکنم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
بعد از هشت سال عینک زدن بالاخره از شر عینک زدن خلاص شدم. انگار وارد یه دنیای جدید شدم. همه چیز با کیفیت تر شده. حس فوق العاده ایه.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
با وجود اینکه تازه از اتاق عمل بیرون اومده بودم اما وضوح دیدم چند برابر شده بود. طوری که راحت میتونستم ساعت رو بخونم. فکرشم نمیکردم یه روزی بتونم بدون عینک تا این حد واضح ببینم.
قبل
بعدی

به مشاوره نیاز داری؟

کافیه روی دکمه زیر کلیک کنید و نام نام خانوادگی و شماره تماست رو برای ما ارسال کنی. کارشناس های تیم جراحی چشم در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.