قوز قرنیه،علت تا جدیدترین روش های درمان ( توضیح کامل )

قوز قرنیه چیست؟ علل قوز قرنیه، درمان قوز قرنیه، پیشگیری از قوز قرنیه

یکی از مشکلاتی که این روز ها به وفور در سطح جامعه جهانی شاهد آن هستیم، معضل قوز قرنیه است. نام قوز قرنیه به دلیل تغییر حالتی که در شکل قرنیه با این بیماری ایجاد میشود برای آن انتخاب شده است. در ادامه بعد از این که به طور کامل این بیماری را به شما معرفی کردیم روش های درمانی آن، علائم قوز قرنیه، عوارض قوز قرنیه و … را نیز بررسی خواهیم کرد. ضمنا شما میتوانید از طریق شماره تماس و روش های ارتباطی قرار داده شده، با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان استفاده کنید.

قوز قرنیه چیست؟ علل قوز قرنیه، درمان قوز قرنیه، پیشگیری از قوز قرنیه

قوز قرنیه (کراتوکونوس) چیست و با چشم چه میکند؟

قوز قرنیه نوعی بیماری پیشرونده چشم است که باعث نازک شدن قرنیه و تغییر شکل آن به شکل مخروط می شود. این شکل مخروط با منحرف کردن نور هنگام ورود به چشم و برخورد به شبکیه باعث ایجاد اختلال دید می شود. تشخیص و درمان به موقع این بیماری برای کاهش خطر پیشرفت و نیاز به جراحی پیوند قرنیه بسیار حائز اهمیت است. در صورت انجام کراس لینک قرنیه (CCL) برای قوز قرنیه در مراحل اولیه، می توان به درمان دائمی آن امیدوار بود.

علائم قوز قرنیه

وقتی قرنیه ضعیف و نازک می شود، به سمت جلو لم داده و به شکل مخروط در می آید که بینایی شما را تحت تأثیر قرار می دهد، به ویژه در شرایط که سطح نور پایین است. زمانیکه محیط از میزان نور کافی برخوردار نیست مردمک چشم بزرگتر می شود و اثر قرنیه نامنظم بیشتر آشکار می شود. افراد مبتلا به قوز قرنیه معمولاً درجه بالایی از نزدیک بینی و آستیگماتیسم را نیز تجربه می کنند که با عینک معمولی قابل اصلاح نیست. هرچه قرنیه بیشتر مخروطی و نامنظم شود، باعث نزدیک بینی بینایی پیشرونده و ایجاد آستیگماتیسم نامنظم می شود. این مشکلات منجر به تاری و اختلال در دید می شوند.

علائم شایع قوز قرنیه عبارتند از:

  • تغییر ناگهانی بینایی در یک چشم
  • تاری دید
  • دید دوتایی
  • چند بینی
  • پخش نور
  • هاله های اطراف چراغ

بیمار مبتلا به قوز قرنیه به دلیل حساسیت نوری ناشی از نازک شدن قرنیه، زمانیکه در معرض نور شدید قرار می گیرد احساس ناراحتی می کند و اشیا را در نور شدید مبهم می بیند. با برخورد نور به قرنیه نامنظم، نور هنگام ورود به چشم پراکنده می شود و باعث ایجاد حساسیت نوری می شود.

قوز قرنیه چیست؟ علل قوز قرنیه، درمان قوز قرنیه، پیشگیری از قوز قرنیه

علل قوز قرنیه

تحقیقات جدید نشان داده است که بافت قرنیه به علت عدم تعادل آنزیم های قرنیه ضعیف می شود. تقریباً از هر 2000 نفر 1 نفر قوز قرنیه دارد و بر مردان و زنان به طور مساوی تأثیر می گذارد. با این حال، این بیماری در گروه های قومی خاص بیشتر مشاهده می شود، به عنوان مثال از هر 450 نفر در آسیای جنوبی 1 نفر مبتلا به قوز قرنیه است.

قوز قرنیه گاهی می تواند رگه خانوادگی داشته باشد. بین 10 تا 14 درصد از افراد مبتلا به قوز قرنیه، سابقه خانوادگی دارند. با این حال، در بیشتر مبتلایان هیچ سابقه خانوادگی از این بیماری مشاهده نشده است.

به دلیل تغییر شکل قرنیه در نتیجه قوز قرنیه، دید می تواند تغییر کند و به شدت ضعیف شود. در مراحل پیشرفته تر قوز قرنیه، بروز زخم می تواند باعث از بین رفتن شفافیت قرنیه شود و چشم قادر به تمرکز مناسب نباشد.

در قوز قرنیه، الیاف کلاژن قرنیه می توانند روی یکدیگر بلغزند، به طوری که نیمه تحتانی قرنیه به شکل مخروط در آید. این مساله باعث کاهش بینایی، افزایش آستیگماتیسم و ​​ایجاد پخش نوری می شود که کیفیت بینایی را کاهش می دهد.

قوز قرنیه چیست؟ علل قوز قرنیه، درمان قوز قرنیه، پیشگیری از قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه ( کراتوکونوس ) تحت نظر دکتر مجید محبی

قوز قرنیه اغلب هنگام ارزیابی سایر شرایط چشم قابل تشخیص است. اصلی ترین درمانی که برای قوز قرنیه ارائه می شود، اصلاح مشکلات بینایی است که به دلیل بی نظمی قرنیه ایجاد می شود. استفاده از عینک یا لنزهای تماسی نرم برای رفع مشکلات قوز قرنیه بسیار کاربرد دارند. با پیشرفت بیماری و وخیم تر شدن قوز قرنیه، مشکل بینایی تنها با لنزهای تماسی سفت قابل حل است. با این حال، استفاده از لنزهای سفت تنها علائم بیماری را از بین می برد و علت ایجاد بیماری از بین نمی رود. اگر این بیماری به موقع شناسایی شود، اقدامات درمانی خاصی وجود دارد که می تواند از وخیم تر شدن قوز قرنیه جلوگیری کند. هرچه درمان زودتر شروع شود، احتمال درمان موفقیت آمیز آن بیشتر خواهد بود.

1) تثبیت قرنیه (CCL یا کراس لینک)

Cross-Linking قرنیه یک روش درمانی برای جلوگیری از بدتر شدن قوز قرنیه است و به طور کلی مناسب افرادی است که تشخیص زودهنگام در آنها صورت پذیرفته است. روش Topography guided laser گزینه دیگری است که گاهی می تواند بعد از CCL برای ایجاد ثبات و بهبود بینایی مورد استفاده قرار گیرد.

2) درمان قوز قرنیه؛ روش جراحی کراس لینک (CCL)

ابتدا لایه سطحی قرنیه کنار زده می شود سپس 20-30 دقیقه قطره ویتامین B² (ریبوفلاوین) چکانده می شود و در انتها 5-10 دقیقه اشعه ماورابنفش به قرنیه تابانده می شود و در انتها لنز پانسمان گذاشته می شود. این عمل در بیش از 90 درصد موارد پیشرفت قوز قرنیه را متوقف می کند. انجام به موقع عمل بخصوص در افرادی که تازه بیماری شروع شده است بسیار حائز اهمیت است.

پیشگیری از بدتر شدن شرایط چشم در بیماری قوز قرنیه

بهترین روش برای جلوگیری از پیش روی این بیماری، تقویت قرنیه به کمک عمل کراس لینکینگ در سن 20 سالگی است. با تشخیص سریع این بیماری میتوان قرنیه را تقویت کرد و جلوی این بیماری را گرفت. اما در صورتی که تشخیص به موقع نباشد بینایی کاهش پیدا کرده و در نهابت فرد ناچار به عمل پیوند قرنیه میشود.

سوالات متداول

ذر این بخش میخواهیم به سوالاتی که معمولا از طرف مراجعه کنندگان مطرح میشود پاسخ دهیم. در صورتی که سوال مد نظر شما در لیست زیر موجود نبود میتوانید از طریق بخش نظرات سوال خود را مطرح کرده و پاسخ خود را دریافت کنید.

آیا قوز قرنیه باعث کوری میشود؟

در صورتی که قوز قرنیه به درستی و سریعا تشخیص داده نشود، میتواند تا جایی پیش برود که به نابینایی و کوری چشم منجر بشود. بنابراین تشخیص سریع را جدی بگیرید و در صورتی که از وجود این بیماری اطمینان حاصل کرده اید، حتما برای درمان به پزشک متخصص یا فوق تخصص مراجعه کنید.

درمان قطعی قوز قرنیه وجود دارد؟

به طور کلی 11 درمان برای قوز قرنیه وجود دارد که در یک مقاله جداگانه به صورت کامل این موارد را بررسی کرده و هر کدام را مفصل توضیح میدهیم. اگر بخواهیم به صورت خلاصه این 11 مورد را معرفی کنیم عبارتند از :

 

  • عمل کراس لینکینگ قرنیه
  • استفاده از لنز های تماسی نرم
  • لنز های تماسی سخت نفوذ پذیر به گاز (gp)
  • استفاده از لنز های تماسی piggybacking
  • استفاده از لنز های ترکیبی
  • لنزهای اسکلرال و نیمه اسکلرال
  • استفاده از لنز های پروتز
  • استفاده از اینتکس یا حلقه چشم
  • کراتوپلاستی هدایت شده با توپوگرافی
  • پیوند قرنیه
  • سلول های بنیادی

 

آیا قوز قرنیه با عمل لازک برطرف میشود؟

خیر؛ روش های درمان قوز قرنیه به 11 موردی که در سوال قبل معرفی کردیم ختم میشوند. روش های لیزیک و لازک برای برطرف کردن عیوب انکساری چشم استفاده میشوند و برای درمان قوز قرنیه کاربردی ندارند.

تشخیص قوز قرنیه در خانه به چه صورت است؟

در صورتی که از بغل به چشم نگاه شود، سطح قرنیه چشم حالت برآمده پیدا کرده است. علاوه بر این میتوان با استفاده از علائمی که در بخش های قبل معرفی شد این بیماری را تشخیص داد.

قوز قرنیه تا چند سالگی ادامه دارد؟

معمولا این بیماری بین 10 الی 20 سال به پیشرفت خود ادامه میدهد و بعد از این مدت سرعت پیشرفت آن بسیار کند خواهد شد.

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
دکتر محبی یکی از خوش اخلاق ترین دکتر هایی هستن که من به عمرم دیدم. ایشون توی کارشون هم تجربه فوق العاده ای دارن. هم خودم هم چندتا از اعضای خونوادم پیش ایشون عمل کردیم و کلا دیگه عینک نمیزنیم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
واقعا فکرشم نمیکردم با یه عمل ساده و در عرض چند دقیقه تا این اندازه بیناییم تغییر کنه. از دکتر محبی و تیم حرفه ایشون تشکر میکنم.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
بعد از هشت سال عینک زدن بالاخره از شر عینک زدن خلاص شدم. انگار وارد یه دنیای جدید شدم. همه چیز با کیفیت تر شده. حس فوق العاده ایه.
رضا بهمنیان
رضا بهمنیان
@rezabahmaniaan
بیشتر بخوانید
با وجود اینکه تازه از اتاق عمل بیرون اومده بودم اما وضوح دیدم چند برابر شده بود. طوری که راحت میتونستم ساعت رو بخونم. فکرشم نمیکردم یه روزی بتونم بدون عینک تا این حد واضح ببینم.
قبل
بعدی

به مشاوره نیاز داری؟

کافیه روی دکمه زیر کلیک کنید و نام نام خانوادگی و شماره تماست رو برای ما ارسال کنی. کارشناس های تیم جراحی چشم در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.